Kunstwerk
Bij het Droom- en Doeplein De Wieër in Heerlerheide werd vrijdag een kunstwerk onthuld. De afgelopen tijd is er gewerkt aan de zogeheten 'Steengang Glück Auf'.
De bouwer van de steengang is Matthijs de Bruine. Met ondersteuning vanuit Schunck is hier een kunstwerk gemaakt door Terence Oey en Sarah Talsafi. Het kunstwerk is vrijdag 14 september om 15.15 uur officieel worden geopend door wethouder Jordy Clemens.


"Het Droomplein is als ontmoetingsplek voor jong en oud ontstaan op een plek van afgebroken huizen", vertellen initiatiefnemers Lex Emonds en Martin van der Heyden, die met secretaris Maikel Crutzen het bestuur van de Wieër vormen. "Het mijnverleden van Heerlerheide wordt nu zichtbaar gemaakt op een wijze die de leefbaarheid van de wijk ten goede komt."

 

Onze Buurt
De Wieër in Heerlerheide is één van de initiatieven die genomineerd is voor ‘Onze Buurt 2018’. Onze Buurt is een actie van Limburgse woningcorporaties, met hulp van het Oranje Fonds en de provincie. Doel is om buurtbewoners aan de verfraaiing van hun omgeving en onderlinge contacten te laten werken. Winnende initiatieven  krijgen een startkapitaal

Contact opnemen

Abel Tasmanstraat 25

6413SV Heerlen

Tel:06 20494666

info@droompleindewieer.nl

KvK nr:61715190     Bank: NL51 SNSB 0906 6685 22

Routeplanner

Plan Route